Afbeelding
Foto: pr.

Frans Café in het teken van Marie Antoinette

Verenigingen

Warmond • De Franse koningin Marie Antoinette staat op donderdag 7 maart centraal in het Frans Café. Tijdens de bijheenkomst in kantine De Kapberg van camping Rianto (Oosteinde 11a) vertelt Ben Koster over het leven de beroemde koningin. De lezing begint om 20.00 uur.

Ben Koster is oud-docent Frans; hij heeft 37 jaar lesgegeven aan het Fioretti College in Lisse. Hij vertelt in het Frans over Marie Antoinette. Zij werd in 1793 veroordeeld door een revolutionair tribunaal wegens hoogverraad en op 16 oktober 1793 geëxecuteerd met behulp van de guillotine. Vanaf haar geboorte in 1755 tot aan haar dood heeft zij heel wat meegemaakt. Maar wat is daar allemaal van waar en waarom maakt zij nog steeds zoveel indruk op ons mensen van de 21e eeuw? Aan de hand van beelden zal Koster vertellen hoe het leven van deze mooie, verkwistende maar ook sympathieke en tragische vrouw in grote lijnen verlopen is. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Belangstellenden wordt verzocht zich tenminste één dag tevoren aan te melden via mevanniftrik@gmail.com.

Jumelage in oktober

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. En heeft ze jaarlijks uitwisselingen met het in de Loire-streek gelegen plaats Champigné. De komende jumelage is in oktober gepland. Belangstellende kunnen zich al melden via jumelagewarmondchampigne@gmail.com.

Uit de krant