De 640 zonnepanelen op het dak van het Rijnlands Lyceum zorgen voor 70 procent procent van de gewenste elektriciteit. | Foto: pr.
De 640 zonnepanelen op het dak van het Rijnlands Lyceum zorgen voor 70 procent procent van de gewenste elektriciteit. | Foto: pr. Foto: pr.

640 zonnepanelen op dak van Rijnlands Lyceum

Onderwijs

Sassenheim • In de meivakantie zijn 640 zonnepanelen op het dak van het Rijnlands Lyceum Sassenheim gelegd. Ze beslaan het hele dak van de eerste en de tweede verdieping. Een grote stap richting duurzaamheid, die op dinsdagmiddag 28 mei werd gevierd door de panelen officieel in gebruik te nemen. Wethouder Rob ten Boden en Nick Warmerdam van EE Care mochten het startsein geven. De schoolleiding, collega's en een vertegenwoordiging van leerlingen waren ook aanwezig.

"De zonnepanelen passen bij ons streven naar een nog duurzamere school", legt Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering uit. "We hebben gelukkig een groot dak en alle plaats hiervoor. Wel renoveerden we eerst ons dak, het sluitstuk van de renovatie van het hele pand. De panelen leveren genoeg energie voor 70 procent van de gewenste elektriciteit, een maximum voor ons huidige systeem."


Miranda Jonkers uit H4 en conciërge Jan van Egmond verrichten, gezekerd, op het dak de openingshandeling. In een lokaal volgden onder andere wethouder duurzaamheid Rob ten Boden, medewerkers van EE Care, Volta Solar, (oud)leerlingen, schoolleiding en medewerkers de handeling. | Foto: pr.

Uit de krant