CDA heeft zorgen over verwerking afval door problemen AEB | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het CDA vreest problemen met de afvalverwerking. | Foto: pr.
Het CDA vreest problemen met de afvalverwerking. | Foto: pr. (Foto: Marieke Voorn)

CDA heeft zorgen over verwerking afval door problemen AEB

Raadslid Peter Scholten (CDA) vreest dat er problemen gaan ontstaan met de verwerking het afval van de gemeente. Hij heeft hierover vragen aan B&W gesteld.

door Nico Kuyt

Scholten heeft vernomen dat er moeilijkheden zijn bij het opslaan en verbranden van afval bij het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB). Vier van de zes verbrandingslijnen zijn gesloten, omdat de ovens in een slechte staat waren en de veiligheid van de medewerkers daardoor in geding was. Door het sluiten van de ovens heeft niet alleen de gemeente Amsterdam problemen met afvalverwerking, maar ook andere gemeenten die hun huisvuil door het AEB laten verwerken.
Scholten wil nu van B&W weten of Teylingen ook gebruik maakt van de verbrandingsovens van AEB voor de verwerking van het afval en of er problemen gaan ontstaan. Indien zo, dan wenst hij te vernemen welke maatregelen B&W voor ogen heeft voor het oplossen ervan. B&W heeft 30 dagen om met een antwoord te komen.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>