In november verschijnt het langverwachte boek over het Oude Koningshuys en zijn bewoners. | Foto: PR
In november verschijnt het langverwachte boek over het Oude Koningshuys en zijn bewoners. | Foto: PR Foto: PR

SOS Presenteert programma Open Monumentendag

Algemeen

Op donderdag 1 augustus werd tijdens de Inloopochtend bij de Stichting Oud Sassenheim het programma van Open Monumentendag 2019 gepresenteerd.

Open Monumentendag valt dit jaar op zaterdag 14 september. Het landelijk thema is Plekken van Plezier. De SOS heeft het thema lokaal ingevuld door er muzikale en monumentale plekken van plezier van te maken. Op diverse historische locaties treden muziek- en zangverenigingen op. Naast de historische panden die eerder te bezoeken zijn geweest, zijn de oude Kegelbaan in de Oude Tol en het zogenaamde Drost-huisje aan de Hoofdstraat nieuw te bezoeken locaties. Ook is er een lezing over de restauratiewerkzaamheden aan de Ruïne. Het volledige programma staat op de website: www.stichtingoudsassenheim.nl

Voorinschrijving boek Het Oude Koningshuys
De SOS heeft reeds ruim 160 voorinschrijvingen ontvangen op het boek over Het Oude Koningshuys, dat in november wordt uitgebracht. Het wordt een prachtig geïllustreerd boek over de geschiedenis van Het Oude Koningshuys en zijn bewoners. Het bevat meer dan 250 pagina's en 180 foto's en kaarten. Tot 1 september kunnen SOS-donateurs tegen een gereduceerde prijs (€ 24,50) op het boek inschrijven. Niet-donateurs kunnen tot die datum inschrijven voor € 27,-. Na 1 september kost het boek € 29,50. Er kan worden ingeschreven via de website van Stichting Oud Sassenheim.

Uit de krant