Seniorenvereniging Teylingenging weekje naar De Postelhoef | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
UItstapjes, Open Huis en veel muziek. Het was een geslaagde vakantieweek voor Seniorenvereniging Teylingen (Afdeling Voorhout) | Foto: PR
UItstapjes, Open Huis en veel muziek. Het was een geslaagde vakantieweek voor Seniorenvereniging Teylingen (Afdeling Voorhout) | Foto: PR (Foto: )

Seniorenvereniging Teylingenging weekje naar De Postelhoef

Met 33 senioren vertrokken wij op 24 augustus voor een vakantieweek naar Hotel "De Postelhoef" in Luyksgestel. Daar werden we ontvangen met koffie en iets lekkers. De koffers werden naar de kamers gebracht en we konden ze uitpakken in de mooie kamers.

Nadat de tuinen bewonderd werden en het terras gebruikt werd, was het al tijd voor het diner. Een Hollands diner met soep, aardappeltjes, groente en jus en een gevarieerd toetje. 's Avonds bij de koffie werd er een film gedraaid over het ontstaan van het hotel; van manege tot familiehotel. Zondags na het ontbijt kwam 'Loos Alarm' met een muzikaal terrasconcert. Na de lunch werd er gefietst, gewandeld, gezwommen en genoten van de zon. 's avonds kwam er een valkenier met prachtige vogels.

Uitstapjes
De hele week, van maandag t/m. vrijdag gingen we met de in de middag, na de lunch, met de bus uitstapjes doen. Maandag op strooptocht door de acht-saligheden; acht plaatsjes bij de grens waar veel in vroeger tijd veel gesmokkeld werd. Dinsdag gingen we op safari met een ranger in de bus door Beekse Bergen. We maakten kennis met allerlei dieren. Woensdag gingen we de grens over naar het prachtige stadje Turnhout met een mooie kerk, een begijnhof met kapel, een lange winkelstraat en, niet onbelangrijk, een terras waar we een lekker ijsje of een koel drankje konden nuttigen. Op donderdag gingen we naar Hilvarenbeek, we bezochten het museum 'Dansant' met prachtige draaiorgels en er was prachtige dansmuziek. En er werd gedanst! Vrijdags brachten we een bezoek aan een alpacaboerderij, met een rondleiding van de eigenaar die vertelt over zijn passie voor deze dieren. De alpaca is kindvriendelijk dus voor ons, de ouderen, ook.

Muziek die harten raakt
De avonden waren gevuld met activiteiten. Maandagavond kwam zangeres Jolanda met een muzikale bingo, met meezingers, die wij ook wel kenden. Dinsdagavond werd er door ons een spelletjesavond georganiseerd: sjoelen, skip-bo, klaverjassen en bridge op zijn Amerikaans. Woensdagavond was er een optreden van troubadour Anouk Balins met herkenbare liedjes. Zij begeleidde zichzelf op de gitaar.

Open Huis
De donderdag was open huis bij Trees en Jan. Iedereen was uitgenodigd en iedereen was er nog ook! Met koffie en een drankje met zoutjes werd het huis bekeken. Het werd een gezellige Open Huis. Vrijdagavond verzorgde Tim Remie met prachtige, zelf geschreven luisterliedjes een optreden. Met zijn gevoelige stem en de rozen raakte hij menig vrouwenhart. Het waren gevarieerde middagen en avonden waar nog veel over gepraat zal worden. Een prachtig hotel, mooie kamers, prima ontbijt en lunch, Hollandse diners, goede bediening.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>