De dames van HV Foreholte zetten alles op alles om door de verdediging van Zap te komen.

Dames HV Foreholte: Hard werken beloond met overwinning

Algemeen

Na een week waarin Foreholte ook moest aantreden tegen Westlandia 3 voor de beker (19-34 )konden de Dames afgelopen zaterdag aan de bak tegen ZAP uit Breezand. Omdat Foreholte tegen Westlandia de dekking niet helemaal op orde kregen, door gebrekkig communiceren, werd hier afgelopen donderdag hard op getraind. 10 minuten in de wedstrijd Tegen ZAP moest het duidelijk worden of dit goed had uitgepakt.

Vanaf het beginsignaal bleek wel dat Foreholte de betere ploeg was. De Dames kwamen al snel 3 punten voor. ZAP had echter geen zin om zich gelijk te capituleren en ging op zoek naar de kansen en doelpunten. Nummer 7 linksopbouw was degene van ZAP met de meeste dreiging en doelpunten. Helaas Foreholte niet genoeg grip op haar krijgen gedurende de wedstrijd. Zij mocht veel schieten en gezien haar lengte en sprongkracht kon Foreholte eigenlijk niet verzaken om aan te tasten. Bij Foreholte werd de cirkel veelvuldig in stelling gebracht en werden de ballen, volgens coach Marc Klein heerlijk afgemaakt. Ook de 2e helft liet het zelfde beeld zien wat betreft de score. tot het laatste kwartier. Daar werd, ondanks de 2 minuten tijdstraffen aan de kant van Foreholte, de voorsprong uitgebouwd naar 5 doelpunten. Het leek erop dat ZAP het conditioneel niet meer bij kon benen. ZAP ging over naar een 4-2 aanval maar ook al werd de sper door deze 2 niet altijd reglementair gezet er kwam geen bal meer naar de cirkelspeelsters. Om de cirkels heen en afschermen van de balweg zorgde ervoor dat Foreholte de laatste minuten echt de touwen in handen kreeg. Met goed samenwerken zowel verdedigend en aanvallend werden de punten binnen gehaald door Foreholte.