Inloopochtend Historische Kring | De Teylinger
Logo deteylinger.nl

Inloopochtend Historische Kring

Foto: pr.

Op de laatste zaterdag van de maand opent de Historische Kring Voorhout (HKV) traditiegetrouw de deur van haar Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat. Dat zal dus ook op 30 november a.s. weer het geval zijn. Bezoekers, leden van de vereniging maar zeker ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom. De deur is open van kort voor 10.30 uur elf tot circa 12.30 uur.

In het Kenniscentrum is de tentoonstelling van de jubilerende zwemvereniging De Colombiaan nog te bezoeken. Begin volgend jaar zal de tentoonstelling vervangen worden en dit is daarom een van de laatste kansen om te kennis te nemen van de ontwikkeling van de gouden, want vijftig jarige, vereniging. In de Oosthoutzaal worden fotoreportages getoond over Voorhout zoals het er vroeger uitzag. Boeken met een schat aan historische plaatjes liggen ter inzage. Verder is de collectie bidprentjes in te zien.
HKV heeft sinds kort een tijdschriftenkast met op de schappen de tijdschriften van de historische verenigingen uit omliggende plaatsen ter inzage. Ook genealogische magazines zijn hier te lezen net als tijdschriften over archeologie. Recente aanwinsten voor de bibliotheek liggen apart voor eenieder om in te bladeren, maar in de gehele boekencollectie kan natuurlijk gegrasduind worden door geïnteresseerden.

Geen stamboomonderzoek
Wegens afwezigheid is er deze keer geen advisering over stamboomonderzoek Wilt u daar meer van weten en aanwijzingen krijgen waar en hoe er gezocht kan worden naar voorouders, dan is dat op de laatste zaterdagochtend van december weer mogelijk. Natuurlijk is de HKV ook van plan deze dienst tijdens de zaterdagse inloop van 2020 te blijven aanbieden. Als u alles in het Kenniscentrum al gezien hebt kunt u natuurlijk ook altijd aanschuiven aan de tafel voor een kopje koffie of thee. Met gelijkgestemden kan dan gepraat worden over vroeger, of het toen echte beter was of misschien alleen maar anders… Daar komen altijd weer wetenswaardigheden langs die de moeite waard zijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>