Gemeentesecretaris Juul Covers (tweede van links) legt zijn functie na de zomer neer.  | Foto: pr./Sven van der Vlugt
Gemeentesecretaris Juul Covers (tweede van links) legt zijn functie na de zomer neer. | Foto: pr./Sven van der Vlugt Foto: pr./Sven van der Vlugt

'Ik denk dat ik met deze stap de organisatie verder help'

Politiek Teylingen

Teylingen • Gemeentesecretaris Juul Covers legt na de zomer zijn functie neer, na signalen waarin wordt gesproken over een energielek tussen gemeenteraad, college en organisatie.

Covers is sinds 2013 gemeentesecretaris in Teylingen. Door de ambtelijke fusie, op 1 januari 2017, is hij daarnaast ook directielid van HLTsamen. Tot 1 november 2019 was Covers ook voorzitter van de directie van HLTsamen. Eind vorig jaar is de functie gerouleerd en is de gemeentesecretaris van Hillegom hiervan de voorzitter.

Belangrijke rol

In een persbericht op de website van de gemeente Teylingen schrijft Covers over zijn aanstaande vertrek dat hij 'zijn ogen niet wilt sluiten voor politiek-bestuurlijke signalen waarin wordt gesproken van een energielek tussen college, raad en organisatie'. Het woord 'energielek' komt niet van hemzelf, legt Covers desgevraagd uit. "'In de Omgevingsanalyse van november 2019 staat dat 'het interne samenspel tussen raad, college en ambtelijke organisatie niet optimaal ontwikkeld is' en dat er sprake is van een 'energielek'. De gemeentesecretaris speelt een belangrijke rol in deze driehoek. Ik functioneer als schakel hierin. Juist omdat ik hart heb voor een goede organisatie en de gemeentelijke samenwerking binnen HLTsamen, zet ik deze stap. Het helpt onze organisatie niet als de politiek-bestuurlijke verhoudingen onder druk staan. Ik zie een personele wissel als een mogelijkheid voor nieuwe verhoudingen en een positieve impuls aan de samenwerking. Ik denk dan ook dat ik met deze stap de organisatie verder help."

Lees verder in De Teylinger van woensdag 29 januari.

Uit de krant