Streek volop in bloei, maar de sierteeltsector staat stil | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Gerard van Steijn
Teylingen

Streek volop in bloei, maar de sierteeltsector staat stil

Regio • De streek staat in bloei, maar de kwekers krijgen niets meer voor hun bloemen. Gerard van Steijn stuurde foto's van de prachtige velden én van de bollen die plotseling in overschot zijn. De container aan de Prinsenweg in Voorhout zit er vol mee.

Veel inwoners ondersteunen ondertussen de actie #steundekweker. Zij kopen massaal bloemen en plantjes in bij de lokale kwekers. Kijk hier voor een lijst met deelnemende kwekers.

Brandweer in actie

De brandweer Sassenheim, Voorhout en Warmond ondersteunde een Voorhoutse brandweervrijwilliger en tulpenkweker door tulpen te kopen. In totaal werden binnen een uur 2.700 tulpen verkocht. "De eerste bos ging namens de brandweerkazernes van Voorhout, Warmond en Sassenheim naar onze burgemeester Carla Breuer, waarna de overige bossen naar onze jongens en meiden zijn uitgevent," schrijft Willem van Delft van de brandweer Sassenheim. 


Foto: pr./Facebook Willem van Delft

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>