Lieke Juffermans (l) kwam met het idee om de pannenkoeken te bezorgen. | Foto: pr.
Lieke Juffermans (l) kwam met het idee om de pannenkoeken te bezorgen. | Foto: pr. Foto: pr.

'Allemaal blije gezichten' door pannenkoeken aan de deur

Algemeen Warmond

Warmond • Vorig weekend bakte de jongeren van de Sint Matthiaskerk en de Protestantse Gemeente pannenkoeken voor de ouderen in Warmond. 'Ik kreeg allemaal leuke foto's binnen.'

Eigenlijk zou het een gezellige maaltijd na de Palmpasendienst van de Matthias parochie zijn. De jongeren van de katholieke en de protestantse kerk zouden samen gaan bakken en vervolgens de pannenkoeken aan de ouderen uitserveren. Een bijeenkomst waarbij jong en oud een praatje maken en samen een leuke tijd hebben. Toen bleek dat dit niet kon vanwege de geldende maatregelen, werd eraan gedacht om het etentje af te gelasten. Lieke Juffermans (12) had echter een beter idee. Zij stelde voor om de pannenkoeken bij alle ouderen langs te brengen. "Ik wilde toch graag wat doen," vertelt Lieke aan de telefoon. "Veel ouderen zitten alleen, het is een moeilijke tijd, dan willen wij wel zorgen voor een lichtpuntje."

Zeventien jongeren bakken voor zeventig ouderen

De leiding van de M25 groep en van de Protestante Gemeente ondersteunden het idee. Zij namen de algehele organisatie op zich. Mevrouw van Moorsel is, onder aanvoering van haar dochter Elly, gaan bellen voor de Matthias-parochie en ook voor de Protestantse Gemeente werd een belronde gedaan. Het leverde 51 adressen op waar 70 ouderen graag de pannenkoeken in ontvangst wilde nemen. Zeventien jongeren hadden wel oren naar het bakken en deden graag mee.

Daarna begon de organisatorische puzzel, met allereerst de vraag of er genoeg pannenkoekenmix of bloem in de supermarkt zou zijn. Door de hamsterpraktijken van de laatste weken werd het nog even spannend, maar met behulp van de plaatselijke AH werd het opgelost.

Smakelijk eten

Vervolgens kregen alle tieners een adressenlijst, pannenkoekenmix én een protocol hoe zij de pannenkoeken moesten afleveren. Lieke: "Ik heb samen met mijn moeder gebakken. We hebben heel goed onze handen gewassen en daarna ook handschoentjes aan gedaan voor de zekerheid. " Ook bij het rondbrengen - Lieke had drie adressen opgekregen,maar besloot ook nog twee buurtbewoners blij te maken- werden de regels in acht genomen. "We hebben de pannenkoeken ingepakt en in een tasje aan de deur gehangen. Daarna aangebeld en ruim anderhalve meter afstand van de deur gehouden. Zo konden we iedereen wel een smakelijk eten wensen."

Foto's

De reacties waren goed, zegt Lieke. "Veel mensen hebben ons heel erg bedankt. En ook in de groepsapp kreeg ik allemaal foto's van anderen die ook hun pannenkoeken hadden bezorgd. De ouderen kijken er allemaal heel erg blij op. Dat zie je ook op afstand."

Zie hieronder ook de foto's van Joep, Koen en Sofie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant