| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Motie over parkeren bij Groot Seminarie vindt bijval in raad

Politiek Warmond

Warmond • Een motie van de fracties van GroenLinks, PvdA, fractie Piket, CDA en D66 over het parkeren en de verkeersstromen van de ontwikkeling Groot Seminarie Warmond, is vorige week unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Door Nico Kuyt

De motie roept om in overeenkomst bij het verlenen van de tijdelijke omgevingsvergunning, die dit voorjaar gesloten wordt, een parkeernorm van 1,5 plek vast te leggen. Daarbij dienen de parkeerplaatsen aan de oude Dam niet meegeteld te worden. Verder vraagt de raad B&W te waarborgen dat de definitieve parkeeroplossing voldoet aan de in de visie voor het Groot Seminarie opgenomen eisen en ook verder opgenomen is in het integrale plan dat dit najaar aan de raad zal worden voorgelegd voor besluitvorming. En tenslotte dat er een onderzoek wordt uitgevoerd naar de verkeersstromen dat aantoont dat deze acceptabel zijn af te handelen. Dit dient dan als bijlage bij het integrale plan worden gevoegd dat dit najaar de raad wordt voorgelegd.

Parkeerruimte

De motie is een gevolg van zorgen van raadscommissie en raad die bij de diverse besprekingen over het integrale plan rond het Groot Seminarie zijn geuit. Onder de indieners verklaarde de PvdA de afhandeling van het parkeren en verkeer ondermaats te vinden en wil dat het voldoet aan de normen. Anders zouden parkeren en de groene ruimte op gespannen voet gaan leven, voegde de ChristenUnie toe. Volgens de fractie Piket kon het maar één keer door de raad goed vastgelegd worden en dat is nu. Het CDA uitte nog de wens voor een ondergrondse variant van het parkeren.

Wethouder Marlies Volten was blij met de grote tevredenheid in de raad over de mooie appartementen die er gaan komen en verklaarde dat B&W de motie kon omarmen. Na het integrale plan in het najaar wordt de procedure om te komen tot een bestemmingsplan ingezet.

Uit de krant