Afbeelding
Foto: MV

Nipte meerderheid raad positief over gezinshuis Alas

Politiek Voorhout

Voorhout • De komst van een gezinshuis Alas naast Componistenlaan 242 kreeg bijval van de kleinst mogelijke meerderheid van de gemeenteraad. De bedoeling is een opvang te realiseren voor moeders met jonge kinderen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Door Nico Kuyt

De tegenstemmers vonden het gezinshuis een goed initiatief, maar wilden nog een maand uitstel van het nemen van een besluit om de kleine overschrijding van het bestemmingsplan toe te staan, zodat er nog mediation kon plaatsvinden tussen de initiatiefnemers en de buren. Er heeft een mediation plaatsgevonden, maar dat leidde tot geen beweging. Onder andere hebben de buren bezwaar tegen het pal bouwen tegen de erfgrens. 

11 tegen 10

Het CDA was voor uitstel, maar de PvdA zag niet in dat verder praten zou leiden tot succes. Dat het nu de tijd is om een beslissing te nemen vonden eveneens de VVD en Trilokaal. De uiteindelijke stemming kwam uit op 11 tegen uitstel en 10 voor. Wethouder Marlies Volten onderstreepte dat de mediation gewoon doorgaat, ondanks dat de gemeenteraad nu een positief besluit heeft genomen.

Uit de krant