Afbeelding
Foto: pr.

Geen uitgesproken favoriet tijdens kortebaan Warmond op Duindigt

Algemeen Warmond

Warmond • De kortebaan Warmond op de Renbaan Duindigt in Wassenaar lijkt vooraf een open strijd te worden tussen meerdere favorieten. Panic Launcher (de winnaar op de Herenweg in 2019) is er één van. Het maximale aantal van 24 paarden komt op zaterdag 28 augustus aan de start. De aanvang van de koers is omstreeks 14.00 uur.

Dit seizoen werden er vier kortebanen verreden; allemaal op de alternatieve locaties van de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord. Chief One met pikeur Rick Wester is de enige die ongeslagen bleef. De ruin won twee keer in Emmeloord, maar is zaterdag afwezig.



Wester heeft wel goede kansen om opnieuw te zegevieren. Zijn Archange de Jiel werd dit jaar al twee keer tweede en lijkt goed genoeg om nu wel toe te slaan. Nieuwkomer Coktail Bar werd vorige maand tweede tijdens de kortebaan Nootdorp op Duindigt.



Broer Mats Wester heeft met titelverdediger Panic Launcher één van de snelste paarden voor de sulky. De merrie is in de eerste meters na de start echter niet de gemakkelijkste. Dit breekt haar vaak op. Ze eindigde dit seizoen twee keer als vijfde.



Nederlands kampioen

Ook Nederlands Kampioen Eliot Charisma komt zaterdag aan de start. De bliksemsnelle ruin, met Lindsey Pegram op de sulky, maakt dit jaar echter gemakkelijk een galoppade. De combinatie werd tweede tijdens de eerste kortebaan in Emmeloord. Daarna volgde twee keer een snelle uitschakeling. Pegram heeft met negenvoudig winnaar Southwind Raptor nog een favoriet voor de kar.

Cesar Charisma (Ruud Pools) en Calistokingsdeep (Thomas Bos) wonnen dit jaar al een kortebaan op Duindigt. Zij moeten zaterdag opnieuw tot het einde om de winst kunnen strijden.

Het volledige deelnemersveld van de kortebaan Warmond op Duindigt is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl, later aangevuld met een voorbeschouwing en tips. De thuisblijvers kunnen, met dank aan BES Event Service, de kortebaan op deze website ook live bekijken.



Alternatieve locatie

De Stichting Harddraverij Warmond wijkt voor zijn kortebaan uit naar de Renbaan Duindigt, omdat het vanwege de coronamaatregelen op dit moment nog niet mogelijk is om te organiseren op de Herenweg. Op Duindigt is er controle op de het toeschouwersaantal en kan de anderhalve meter afstand beter gehandhaafd worden. Publiek moet wel rekening houden met de afsluiting van de N44. Op de website van Rijkswaterstaat is meer informatie te vinden over de werkzaamheden en de omleiding.

Uit de krant