Penalty’s nekken Foreholte tegen Bloemendaal

Sport Voorhout

Voorhout • Drie penalty’s, twee rode kaarten en een korte rust van vijf minuten. Het werd een knotsgekke middag op sportpark de Elstgeest, met de bezoekers uit Bloemendaal als winnaar. Foreholte bleef achter met lege handen.

Vanaf het startsignaal vloog de ploeg van trainer Bloemheuvel naar voren om de tegenstander zo snel mogelijk aan te pakken. In de eerste minuten leidde dat tot een situatie waarbij Rick Brabander en Christian Guijt probeerden te scoren en uiteindelijk de bal vanuit een wanhoopsactie van de Bloemendaalse defensie via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde. In de 8ste minuut kopte Brabander in kansrijke situatie te makkelijk over. Het leek een kwestie van tijd dat Foreholte op voorsprong zou komen, maar Bloemendaal gaf al snel een eerste waarschuwing af waarbij spits Jesse van der Meer nog net keeper Guijt op zijn weg vond.

Rode kaart

Twee minuten later was het wel raak. Althans, eerst was het Van der Meer die door Guijt onreglementair werd gestuit hetgeen voor de scheidsrechter aanleiding was voor het geven van een penalty en het wegzenden van de Voorhoutse doelman. Koen Beeren bleek niet onder de indruk van alle Voorhoutse commotie en minutenlang oponthoud en schoot de strafschop strak langs invaller-keeper Piet Meeuwissen (0-1). Ondertussen had Christian Guijt plaats moeten maken voor de invallende doelman Meeuwissen. In de 16e minuut kreeg Foreholte ook een strafschop in een situatie waar niet al te veel aan de hand leek. Dat nam niet weg dat Brabander het present uitpakte met een schot langs de kansloze Floris Hilterman (1-1). De wedstrijd leek in evenwicht terwijl Bloemendaal toch numeriek in de meerderheid was, maar vlak voor rust zorgde Mike Guliker met een bikkelhard schot opnieuw voor de voorsprong (1-2). Slordig (uit)verdedigen deed de Voorhouters in de laatste minuten bijna de definitieve das om waarbij Meeuwissen tweemaal redding moest brengen .

Tijdens de rust deed zich een ridicuul incident voor waardoor beide ploegen na vijf minuten op verordening van de leidsman weer op het veld stonden en trainer Bloemheuvel vanuit de kleedkamer naar de tribune werd verwezen. Wat zich in de laatste 45 minuten afspeelde deed meer denken aan een wedstrijd Foreholte – Straver met elf verbaasde Bloemendalers als toeschouwers. Het lukte Foreholte nog om in de 66e minuut de stand gelijk te trekken toen Sten Admiraal na ongelooflijk geklungel in de achterhoede van Bloemendaal de bal in het lege doel mocht schuiven (2-2), maar uiteindelijk mocht Koen Beeren voor de tweede keer vanaf 11 meter aanleggen na een onschuldige botsing binnen de fatale lijnen (2-3).