Kim Gelderblom en Justyna van der Hulst organiseren voor de derde keer SwapSint. | Foto: pr.
Kim Gelderblom en Justyna van der Hulst organiseren voor de derde keer SwapSint. | Foto: pr. Foto: pr.

SwapSint: speelgoed ruilen voor pakjesavond

Algemeen Voorhout

Voorhout • De geur van pepernoten hangt alweer in de lucht en pakjesavond staat voor de deur. Iedereen gaat in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Kim Gelderblom en Justyna van der Hulst organiseren daarom de SwapSint speelgoedruilmarkt op zaterdag 27 november in de Paraplu in Voorhout. 

De speelgoedruilmarkt in Voorhout is op zaterdag 27 november in het ‘oude’ Paraplu winkelpand aan de Herenstraat 55. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren bij de ‘nieuwe’ locatie van Paraplu aan de Herenstraat 92, vanaf zaterdag 20 november tot met met donderdag 25 november tussen 10.00 en 17.00 uur. “We werken met tegoedbonnen”, vertelt Kim. De ingebrachte tassen worden door ons bekeken en beoordeeld op waarde, hiervoor krijgt de eigenaar tegoedbonnen. Die bonnen stoppen we in de inmiddels lege tas, en op de ruildag zelf haalt de eigenaar zijn eigen tas op bij ons en gebruikt zijn tegoedbonnen om in te wisselen voor ander speelgoed. Speelgoed wat overblijft doneren we aan een goed doel, zodat iedereen een fijne pakjesavond heeft.”

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina SwapSintVoorhout, of via het emailadres recyclesint.voohout@gmail.com.

Uit de krant