Het Zonnedak op het bedrijfspand aan de Edisonstraat in Sassenheim. | Foto: pr.
Het Zonnedak op het bedrijfspand aan de Edisonstraat in Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste zonnedakproject Energie Coöperatie live

Zakelijk Teylingen

Sassenheim •  “We zijn live”, verkondigen voorzitter Eveline Botter, secretaris Epco Boerema en penningmeester Rolf van den Bosch van Energie Coöperatie Teylingen vol trots. “Onze droom, het eerste duurzame coöperatieve zonnestroomdakproject met 500 honderd zonnepanelen op het dak het bedrijfspand van Ammerlaan de Bakkers aan de Edisonstraat in Sassenheim, is gerealiseerd en opgeleverd.”

Na een intensieve periode van vijftien maanden en een succesvolle testrun vorige week, ging gisteren de officiële levering van groene stroom aan OM Nieuwe Energie van start. OM is het groenste energiecollectief van Nederland, waar Energie Coöperatie Teylingen UA / Zon op Teylingen samen met tientallen andere lokale energiecoöperaties binnen Nederland deel uitmaakt. “De installatie levert inderdaad stroom, echt heel veel groene stroom”, aldus een goedgeluimd bestuur. “Een mooie mijlpaal voor heel Teylingen.” 

Voor meer info én het tweede project dat op korte termijn in zicht is, kijk op www.zonopteylingen.nl of mail naar info@zonopteylingen.nl..

Uit de krant