Afbeelding
Foto: archief/Toon van der Poel

Bezwaar tegen bus over hele Schoutenlaan

Politiek Voorhout

Voorhout • Bij de gemeenteraad zijn door diverse bewoners bedenkingen ingekomen tegen het idee om de bus over de hele Schoutenlaan te laten rijden. Langs de Jacoba van Beierenweg en de Schoutenlaan zijn er volgens een schrijver al meerdere onveilige verkeerssituaties en dat wordt er met de bus niet beter op.

door Nico Kuyt

Een van de schrijvers geeft aan dat er geen doorlopend voetpad is als je rechts het spoor oversteekt richting de rotonde. De fietsers hebben bij het naderen van de rotonde geen voorrang, maar nemen die wel. Het is daar wachten op een ongeval. Van de rotonde de Schoutenlaan in ligt er direct een onoverzichtelijk zebrapad. Bij de zebrapaden en verkeersheuvels op de Schoutenlaan zou in plaats van 50, 30km per uur meer passend zijn. Zorgen leven er ook over de schoolkinderen. Al met al zijn er nogal wat onveilige situaties en daar past een uitbreiding van de buslijn niet bij, zo geeft de schrijver aan. Dat geeft nog meer drukte, oponthoud en auto’s die willen passeren. 

Bij de gemeente zijn eveneens brieven ingekomen tegen de route over de Oosthoutlaan. Er leeft de angst dat te snel wordt gereden en zorgen zijn er over de veiligheid. De gemeenteraad gaat op 16 december stemmen over een motie van CDA, GroenLinks, PvdA en de fractie Piket over het doen van een onderzoek naar de verkeersveiligheid van een HOV-bus over de Oosthoutlaan.

Uit de krant