Lijsttrekker Edith Alkemade.
Lijsttrekker Edith Alkemade. Foto: pr.

D66 Teylingen presenteert kandidatenlijst

Politiek Teylingen

Teylingen • D66 Teylingen heeft tijdens een online Algemene Afdelingsvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 officieel vastgesteld.

Lijsttrekker en huidig raadslid Edith Alkemade laat weten dat steeds meer inwoners, dankzij de cursus ‘Politiek Actief’, betrokken raken bij de lokale politiek. Ook D66 Teylingen heeft via deze weg enthousiaste en gemotiveerde leden kunnen verwelkomen, waarvan een aantal op de kandidatenlijst staan. 

Naast lijstrekker Edith Alkemade bestaat de lijst met verkiesbare kandidaten uit Bart van der Ploeg (2), Ruben Kroeze (3), Barney Jansen (4), Jos Bauman (5), Wouter Clement (6), Marleen van Steeg (7) en Theo Adamse (8).       

Nog geen wethouder kandidaat

D66-wethouder Arno van Kempen stopt na acht jaar. Gevraagd naar de nieuwe wethouderkandidaat, laat bestuurslid Wouter van Teylingen weten: “De zoektocht naar een nieuwe lokale wethouders kandidaat is gestart. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het bestuur van D66 Teylingen.”

‘Samenwerking nodig’

Alkemade signaleert een gevoel van urgentie bij alle kandidaten. Ze willen heel graag meedenken en meepraten over belangrijke uitdagingen die ons te wachten staan op onder andere het gebied van wonen, duurzaamheid, veiligheid, de energietransitie, zorg & welzijn en mobiliteit. “Deze uitdagingen kunnen we niet alleen oplossen. Hier is vergaande samenwerking voor nodig. Samen met de andere politieke partijen, maar ook met inwoners, ondernemers en verenigingen.” 

D66 Teylingen wil niet alleen dat er meer oog komt voor samenwerking en elkaar versterken, maar ook voor elkaar ontmoeten. Ze zetten daarom onze huidige drie raadsleden in als extra contact personen per dorp: Edith Alkemade voor Warmond, Bart van der Ploeg voor Voorhout en Jos Bauman voor Sassenheim. 

Uit de krant