Rens Geurds schiet op doel.
Rens Geurds schiet op doel. Foto: pr./ Suzanne Kuijvenhoven

Offday voor waterpoloërs tegen hekkensluiter

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Sassenheim speelde op zaterdag 29 januari voor een gelijkspel van 9-9 bij de uitwedstrijd tegen Wiekslag uit Alblasserdam. 

De thuisploeg zit al jaren in de tweede klasse bond en had de eerste zes wedstrijden van de competitie verloren. In tegenstelling tot het team van Sassenheim dat een derde plaats op de ranglijst bezit. De jonge ploeg van trainer Geert Lambers kon niet rekenen op de scheidsrechters die veel toelieten. Daarnaast misten de Sassemse heren vanaf het begin te veel opgelegde kansen. Wiekslag kreeg daardoor meer hoop op een goed resultaat.

In de vierde periode stond een achterstand van 9-7 op het bord. Pieter Elstgeest maakte in de laatste minuut de gelijkmaker. Coach Lambers was duidelijk na afloop: “In de eerste wedstrijd na zo’n korte voorbereiding kan er van alles misgaan en dat was helaas bij ons het geval. Vechtend tegen de frustratie hebben de jongens toch nog een punt gered, maar we hebben er vandaag twee verloren. Makkelijke overwinningen bestaan niet in de tweede klasse bond. We moeten er elke wedstrijd staan. Gauw vergeten.” 

Met vijftien punten uit acht wedstrijden is er voor de heren van Sassenheim niks aan de hand. Het doel blijft handhaving in de tweede klasse bond.

Uit de krant