HV Foreholte verliest in de slotfase van Velo

Sport Voorhout

Voorhout • In oktober vorig jaar eindigde de wedstrijd tussen HV Foreholte en Velo nog in een gelijkspel: 30-30. Afgelopen zaterdag waren de ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd.

Aanvankelijk gaat het gelijk op, maar met een aantal mooie aanvallen op rij loopt HV Foreholte uit tot 4-7. Velo slaagt er vervolgens in zich terug te knokken tot 10-10. Het blijkt het beeld van de wedstrijd te worden. Ondanks dat HV Foreholte nogmaals de leiding neemt en in een uitmuntende fase een voorsprong van 10-14 realiseert, staat er bij rust uiteindelijk 15-15 op het scorebord.

HV Foreholte blijkt na rust het beste uit de kleedkamer te komen en door goed samen te werken loopt de ploeg zelfs uit tot 19-25. De bezoekers scoren in Wateringen vanuit alle posities en verdedigen sterk op de spelverdeler van Velo. Met nog een kwartier te spelen slaat het noodlot echter toe als Zoë de Ridder door haar enkel gaat. Foreholte is even de weg kwijt en speelt 6 minuten aan een stuk met een persoon minder. Hierdoor realiseert Velo zich dat ze nog kansen hebben, hetgeen resulteert in een spannend slot van de wedstrijd. Uiteindelijk gaat Velo er nipt met de winst vandoor met 30-29 als eindstand.

De meeste doelpunten voor Foreholte werden gemaakt door Lot van Kampen, 11 stuks in totaal waarvan 6 van 7 meter.