Afbeelding
Foto: VBW

Mijn advies aan de nieuwe gemeenteraad: ‘Toch bouwen op bollengrond’

Politiek Teylingen

Teylingen • Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. In deze wekelijkse rubriek vertellen inwoners van Teylingen waar nieuwe de gemeenteraad aandacht aan moet besteden.

Deze week: Rowan Robers (22) uit Warmond

“Warmond is een echt dorp, veel saamhorigheid, iedereen kent elkaar, iedereen zegt elkaar gedag. Ik heb een keer een trektocht door Europa gemaakt en na afloop was ik blij om weer in mijn eigen dorp te zijn.”

“Ik studeer Finance & Control aan de Haagse Hogeschool, vierde jaar. Hierna wil ik een master Bestuurskunde gaan doen. Al sinds mijn twaalfde draai ik als discjockey “RowanRobers” op feesten, bruiloften en tijdens de Kaagweek en de Schippertjesdagen. Het leuke is dat ik daar mensen echt blij mee kan maken. Daarnaast werk ik bij Albert Heijn en in Het Wapen, het leukste café van Warmond.”

“Ik zie Warmond langzamerhand vergrijzen. Steeds meer jongeren die wegtrekken, steeds minder gezinnen met jonge kinderen. Ik wil het liefst hier blijven wonen. Sassenheim is ook goed, dat is ook een mooi dorp. Met wat ik nu ga zeggen, zal ik waarschijnlijk mensen kwaad maken… Ik vind dat je ook moet kunnen bouwen op plekken waar nu nog bollengrond is. Bijvoorbeeld achter de voetbalvelden in Warmond. Het is pijnlijk, maar anders is er straks voor mensen van mijn leeftijd geen huis te krijgen.”

“De meeste jongeren, zeg maar vanaf 12 tot 16, 17 jaar, zijn vooral bezig met TikTok en gamen en met hun zelfbeeld. En je ziet steeds meer overgewicht. Daarom moet de gemeente blijven investeren in accommodaties voor sport en bewegen. Dat is de enige manier om jongeren nog naar buiten te krijgen.”

“Ik wist niet waar ik op moet stemmen, dus heb ik op die nieuwe website gekeken: www.teylingenstemt.nl. Het is trouwens heel goed dat ze die gemaakt hebben. Met websites en andere snelle media bereik je mijn generatie beter dan via de krant. Maar de website van de gemeente zelf - www.teylingen.nl - is een chaotisch rommeltje.

Beste raadsleden,

- Blijf investeren in sportaccommodaties.
- Ga toch maar bouwen op bollengrond.
- Jullie programma’s verschillen niet veel van elkaar en er zijn grote stappen nodig voor woningbouw en duurzaamheid. Dus ga elkaar niet onnodig dwarszitten en stop met mierenneuken.



Volgende week in de laatste aflevering van deze rubriek: Els de Vroomen uit Sassenheim.

Uit de krant