Fons Welters (rechts) samen met voormalig Trilokaal-wethouder Rob ten Boden in 2017.
Fons Welters (rechts) samen met voormalig Trilokaal-wethouder Rob ten Boden in 2017. Foto: archief/pr.

Fons Welters (Trilokaal) toch in raad na twee afzeggingen

Politiek Teylingen

Teylingen • Fons Welters gaat opnieuw voor vier jaar de gemeenteraad in voor Trilokaal. Twee andere kandidaten, die met voorkeursstemmen deze plek zouden invullen, trekken zich terug.

Nico Ouwehand stond als betrokken Warmonder zevende op de kieslijst voor Trilokaal. Na persoonlijke overwegingen heeft hij te kennen gegeven af te zien van zijn voorkeurszetel. De combinatie met zijn huidige beroepsmatige werkzaamheden is daarbij een belangrijke reden om de zetel op dit moment niet te aanvaarden. Ouwehand heeft te kennen gegeven vanuit een andere positie Warmond te willen vertegenwoordigen, dicht bij de politiek en de fractie van Trilokaal. Zo wil hij de fractie van Trilokaal gaan ondersteunen als adviseur en sluit hij aan bij het bestuur van de partij. 

Vanwege de beslissing van Ouwehand zou de zetel in eerste instantie vrijkomen voor Sassenheimer Tim van Loon,  de nummer zes op de kandidatenlijst, eveneens op basis van voorkeursstemmen. Ook Van Loon ziet af van de zetel, vanwege aanstaande gezinsuitbreiding. Hierdoor neemt Fons Welters de vierde zetel in voor Trilokaal. Welters was de afgelopen raadsperiode al actief als raadslid voor Trilokaal en stond vierde op de kandidatenlijst. Samen met Martijn van Duijvenbode, Sandra Jasperse en Carmen van Velzen hij de fractie van Trilokaal in de komende raadsperiode.

Geen gemeentelijke onderscheiding

Welters heeft, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gemeentelijke onderscheiding ontvangen op maandag 28 maart. Tijdens het afscheid van de oude gemeenteraad zou hij die krijgen, maar door het accepteren van de raadszetel is die onderscheiding komen te vervallen. 

Uit de krant