De Pankrasjeugd is blij met de cheque. | Foto's: pr.
De Pankrasjeugd is blij met de cheque. | Foto's: pr. Foto: pr.

Pankras en IVN verrast met cheques door Jacoba van Beierenfonds

Algemeen

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen heeft de afgelopen weken zowel toneelvereniging Pankras als IVN Leiden een cheque overhandigd.

De jongeren van toneelvereniging Pankras uit Sassenheim ontvingen de cheque als ondersteuning voor het maken van de jubileumvoorstelling. De jongeren zijn een voorstelling aan het instuderen over de wederwaardigheden van iemand, die wordt opgenomen in een verzorgingshuis. Een onsympathieke dochter en slechte omstandigheden dragen bepaald niet bij aan de levensvreugde van de betrokkene. Tot een onverwachte gebeurtenis de situatie doet kantelen.

Creatieve jongeren die iets moois willen maken voor een breed publiek. Een thema dat aan actualiteit nog niets heeft ingeboet. Jongeren die ouderen spelen. Een combinatie van ingrediënten die het Jacoba van Beierenfonds deed beslissen dat dit initiatief lovenswaardig, maar vooral prijzenswaardig is. Op woensdag 11 mei mocht Jules de Vries, penningmeester van het Jacoba van Beierenfond,  dan ook een cheque van 1.000 euro overhandigen aan Nico Sluimer, de jeugdleider van toneelvereniging Pankras.

IVN-opleiding

Op 16 mei reikte Mary van Putten namens het Jacoba van Beierenfonds een cheque van 1.300 euro uit aan Wietse Roodenburg en Annemarie Pijpers van het docententeam van het IVN regio Leiden. De donatie is bestemd voor de IVN opleiding tot natuurgids voor deelnemers uit de regio Leiden en Bollenstreek. De opleiding duurt anderhalf jaar en er doen 32 geselecteerde cursisten aan mee. De opgeleide natuurgidsen gaan in de toekomst als vrijwillige natuurgidsen aan de slag in de genoemde regio. De opleiding wordt één keer in de vijf jaar in deze regio georganiseerd. 

Afbeelding

Uit de krant