Met een optreden op het schoolplein sluiten de Vuilnismannen het jubileumjaar van De Regenboog af. | Foto: pr.
Met een optreden op het schoolplein sluiten de Vuilnismannen het jubileumjaar van De Regenboog af. | Foto: pr. Foto: pr.

Trommelen op rommel op De Regenboog

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Met een spetterende workshopdag van De Vuilnismannen sloot basisschool De Regenboog het jubileumjaar af. Het hele schooljaar werd gevierd dat op 1 april 1922 een protestants christelijke school haar deuren opende aan de Jacoba van Beierenweg. Honderd jaar later is het protestants christelijk onderwijs in Voorhout nog springlevend en is De Regenboog een bloeiende school.

De afsluiting van het jubileumjaar was de kers op de taart. De Vuilnismannen brachten een bezoek aan De Regenboog. Een hele dag trommelen op rommel. De dag begon met een knallende openingsact op het plein voor alle kinderen. Hierna volgde per groep een workshop waarbij een muziekstuk werd ingestudeerd. Aan het eind van de schooldag verzamelden alle tweehonderd leerlingen zich weer op het plein, waarna onder leiding van Vuilnismannen Sjaak en Harry, een grandioos optreden werd verzorgd voor alle ouders. Een super spektakel, dat mogelijk werd gemaakt door een royale donatie van Kringloopwinkel Herenstraat 63.

Feest

Op De Regenboog is het jubileum het hele jaar gevierd. De aftrap was bij de start van het schooljaar. Dick van der Meer, voorzitter van de Historische Kring Voorhout, overhandigde directeur Esther Plompen het eerste exemplaar van de Dwars Op, waarin de geschiedenis van de school werd beschreven. Door het jaar heen volgde onder andere een show waarbij de kinderen oudhollandse liedjes zongen, was er een filmmiddag en mochten de kinderen zelf ervaren hoe het leven er honderd jaar geleden uitzag, door het bezoek van een medewerkster van Museum Oud- Noordwijk. Het bezoek van De Vuilnismannen sloot het jubileumjaar op een spectaculaire manier af.

Uit de krant