Het echtpaar Hoek is 60 jaar getrouwd en krijgt bezoek van de burgemeester. | Tekst en foto: Piet de Boer
Het echtpaar Hoek is 60 jaar getrouwd en krijgt bezoek van de burgemeester. | Tekst en foto: Piet de Boer Foto: Piet de Boer

Bruidspaar Hoek: ‘Als we samen zijn, zingen we veel’

Algemeen Sassenheim Warmond

Warmond/Sassenheim • Het geloof en de Warmondse Matthiaskerk zijn belangrijk voor het echtpaar Hoek. ‘Het geloof is houvast’, zegt Jeanette. Zij en haar man Jan zijn hun hele leven lang actief betrokken geweest bij de kerk. 

Jan is 54 jaar dirigent van diverse kerkkoren geweest in Warmond, Oude Wetering, Alphen aan den Rijn en Oegstgeest. Hij begon in zijn geboorteplaats als zesjarige zanger in het jeugdkoor en ontwikkelde zich uiteindelijk tot dirigent. Het dirigeren van een koor gaat helaas niet meer, maar zingen doet de heer Hoek nog naar hartenlust. Tijdens het gesprek heft hij spontaan de armen en zingt het Ave Maria. Mevrouw Hoek glimlacht. ‘Als we samen zijn zingen we veel.’ 

Jan en Jeanette zijn geboren en getogen Warmonders en hebben daar tot 2009 gewoond. Dertien jaar geleden verhuisde ze naar een gelijkvloers appartement in Sassenheim. Op 12 november 2022 was de eigenlijke dag van het diamanten jubileum. 

Ontmoeting bij Warmunda

‘En hoe hoe heeft u elkaar ontmoet?’, vraagt burgemeester Carla Breuer. Jan kijkt de burgemeester met pretogen aan. Hij kwam met een vriend van het voetbalveld van Warmunda. Ze zagen hoe twee jonge vrouwen tegemoet kwamen lopen. Toen Jan Jeanette zag dacht hij: ‘Dat is een lekker ding’. Toen sprong ook voor Jeanette de vonk over. Zij was toen zestien en Jan achttien. Ze zijn daarna niet meer van elkaar gescheiden geweest. 

Lees het hele artikel in De Teylinger van woensdag 30 november.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant