Agnes van der Veen geeft deze maand de beste leestips.
Agnes van der Veen geeft deze maand de beste leestips. Foto: pr./Sven van der Vlugt

Lekker (voor)lezen, tips van de bieb!

Algemeen Regio

bieb • Het is februari en op het moment van schrijven zijn de Nationale Voorleesdagen in volle gang. Vorige maand tipten we daarom veel voorleesboeken. Deze maand laat onze collectiespecialist Agnes van der Veen de veelzijdigheid van de bibliotheek zien. Kom vooral eens grasduinen; er is zoveel te vinden! Daarom vier heel verschillende tips over uiteenlopende onderwerpen. Laat je verrassen.

Er was eens iets anders | Danielle Teller Ook als e-book

Iedereen kent het verhaal van Assepoester en haar wrede stiefmoeder en gemene stiefzussen. Maar kennen we wel het hele verhaal? In dit betoverende boek vertelt de stiefmoeder haar eigen verhaal waardoor we de personages opnieuw leren kennen. Elk verhaal blijkt twee kanten te hebben. Je vliegt door dit sprookjesachtige verhaal heen.

Koos : van laaggeletterde tot schrijver | Koos Vervoort ; redactie: Caroline D. van Wijk

Hoe is het als je laaggeletterd bent en niemand dat mag weten? Koos heeft een moeilijke jeugd gehad met een alcoholist als vader en een verblijf in verschillende internaten. Op zijn vijftiende stopte hij met school. Koos ging aan het werk. 40 jaar lang kon hij zijn moeite met lezen en schrijven geheim houden. Tot het echt niet meer gaat. Heel bijzonder is dat Koos dit boek zelf geschreven heeft.

Maak je eigen jungle : zo zorg je voor meer dierenleven in je tuin | Katja Staring, Anna Kemp & Kim Veenman

Het laatste weekend van januari was het Nationaal Tuinvogeltelweekend. Steeds meer mensen tellen mee! Viel het nou toch wat tegen met de dieren of smaakt het juist naar meer? Dan geeft dit boek handige tips over hoe je van je eigen tuin een jungle maakt. Vol met mooie foto’s, illustraties en tips.

Briljante Lego ideeën | Sarah Dees

Lego is superpopulair en dat is logisch want je kan er van alles mee. Minder bekend is dat we in de bibliotheek ook verschillende boeken over Lego hebben. Dit boek staat vol met ideeën. Om inspiratie uit op te doen, of om te leren hoe je een bewegend bouwwerk maakt zodat je een robot of een hijskraan kunt maken.

Uit de krant

Uit de krant