Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Eindexamenconcert op orgel Pancratiuskerk

  Cultuur

Sassenheim • Daniel Nunes en Nicholas Papadimitriou geven op zaterdag 20 mei om 20.00 uur een orgelconcert in de Pancratiuskerk. Het is een try-out voor hun eindexamen aan het Conservatorium. De toegang is gratis.

Het concert is van twee organisten van internationale allure: Daniel Nunes (28 jaar, geboren in Portugal) en Nicholas Papadimitriou (23 jaar, geboren in Griekenland). Beide organisten zijn op zeer jonge leeftijd begonnen met pianolessen en hebben zich in hun vaderland verder bekwaamd bij musici van naam. Vervolgens hebben zij orgel gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga en ronden zij hun studie nu af met hun masters examen. Daarnaast hebben zij hun muzikale talenten ook zeer in de breedte ontwikkeld (piano, klavecimbel, basso continuo, koordirectie) en ook veel masterclasses gevolgd.

Daniel Nunes is organist van de Levend Water gemeente in Weesp en van de St. Thomas van Aquino gemeente in Amsterdam. Nicholas Papadimitriou is organist/dirigent van de Pastoor van Arskerk in Haarlem en organist van de Pelgrimskerk in Badhoevedorp.

Tijdens het concert worden zowel het (Barok) Vermeulen orgel als het (Romantische) Vollebregt orgel bespeeld.

Meer berichten