Logo deteylinger.nl
 Wouter Ruigrok exposeert met schilderijen, Iet Langeveld laat tijdens Rondje Kunst haar portretten zien. | Foto: pr.
Wouter Ruigrok exposeert met schilderijen, Iet Langeveld laat tijdens Rondje Kunst haar portretten zien. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Rondje Kunst is Voorhouts podium voor kunstenaars

  Cultuur

Voorhout • Naast schilderkunst en pianomuziek ook sneldichten en zang uit Nepel. Het Rondje Kunst Voorhout, voorheen Kunst(t)huis Voorhout, op zondag 11 maart staat garant voor grote afwisseling. Kunstenaars krijgen rond de Herenstraat en in de kerken een podium om hun werk aan het publiek te laten zien.

Het is inmiddels de vierde editie van het kunstevenement. Voorgaande drie jaren nog onder de naam Kunst(t)huis, maar omdat de kunst vaak niet thuis wordt vertoond, werd gekozen voor een nieuwe naam. Aan de doelstelling verandert niets: de kunst in brede zin in Voorhout een podium te geven, waarop 27 kunstenaars -het parochiekoor hierbij nog niet meegerekend- zich zullen presenteren in locaties in en rondom de Herenstraat in samenwerking met Rotaryclub Voorhout. Vorig jaar trok dit evenement 300 betalende bezoekers en veel jeugd.

Verdwenen boerderijen

Bezoekers kunnen kiezen uit een twintigtal evenementen, die zijn aangegeven in het programma: schilderkunst, keramiek, foto's, glaskunst, textiel en borduurkunst, geometrische kunstwerken, tekeningen van inmiddels verdwenen boerderijen, huizen en gebouwen uit Oud Voorhout, kleine modellen van het kunstwerk de Kus op de Nagelbrug. Pianomuziek klinkt in een huiskamer in het oude dorp.

In de protestante kerk kunnen bezoekers genieten van orgelmuziek afgewisseld met piano. In de katholieke kerk wordt orgelmuziek afgewisseld met zang uit Nepal. Om 14.30 uur zingt het parochiekoor. Ook nodigt een sneldichter deelnemers uit om in de kerk met andere bezoekers bij te dragen aan één gedicht. In de bibliotheek is een passend programma "Dokter Boek" georganiseerd. In het Boerhaavehuis komen weer bekende kunstenaars om hun werken te exposeren: Iet Langeveld met portretten en Wouter Ruigrok met schilderijen.

Kaartverkoop

Op zondag 11 maart vanaf 13.00 uur is de verkoop van de entreebewijzen bij Cheers (Herenstraat 106). Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding van ouderen hebben gratis toegang. De entreebewijzen bestaan uit een toegangsarmbandje en een programmaboekje en kosten 5 euro per persoon. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan de plaatselijke culturele instellingen.

De opening zal om 13.30 uur door Gaby de Lijster, voorzitter van Rotaryclub Voorhout, worden verricht. De deelnemers sluiten de middag af rond 17.00 uur. Zij kunnen daarna met elkaar napraten bij Cheers.

Meer berichten