Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./ Monica Stuurop
| Foto: pr./ Monica Stuurop (Foto: pr./ Monica Stuurop)

Jeugd theaterschool steelt harten met Songfestivalhits

  Cultuur

Voorhout • Successen als 'De mallemolen', 'Hallelujah' en 'Ein bisschen frieden' halen bij menig kenner mooie herinneringen op. Ook niet-liefhebbers van het Songfestival zijn zondagmiddag 8 juli in Cheers gevallen voor de charmes van de hits. De talentjes van Theaterschool Teylingen stalen er de harten mee van het publiek.

De cast van de show 'Dingedong' bestond uit leerlingen van de theaterschool van 8 tot en met 12 jaar. De liedjes waren naar het Nederlands vertaald. Niet alleen de teksten en zang moeten voor een hele uitdaging hebben gezorgd, ook aan de choreografieën was veel werk besteed. Het enthousiasme spatte van het podium af.

De scheurjurk van Trijntje

Scholieren van een vrijeschool kregen een uitnodiging om mee te doen aan een Europees songfestival in Italië, maar de schooldirecteur vond dit bij nader inzien toch niet zo'n goed idee. Daarom besloot de meester in plaats daarvan een songfestival in Nederland te organiseren. Het publiek in Cheers werd vervolgens getrakteerd op een reis door de geschiedenis van het festival, inclusief het draaiorgel van Sieneke, de scheurjurk van Trijntje en de 'relatiecrisis' tussen Ilse en Waylon. Mooie lichtpartijen en prachtige kleding maakten het plaatje compleet, want het gaat bij het Songfestival natuurlijk vooral om de act.

Dingedong

Het publiek klapte vrolijk mee met de bekende melodieën en mocht zelf in actie komen als jury. Hoe toevallig, de meeste 'douze points' gingen naar Nederland met het liedje 'Dingedong'. De show in Cheers smaakt naar meer en daarom zijn nieuwe leden van harte welkom bij Theaterschool Teylingen. Meer informatie hierover is te vinden op www.theaterschoolteylingen.nl.

Meer berichten