Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Caprice wil bezoekers meenemen in kerstsfeer

  Cultuur

Sassenheim • Vocaal ensemble Caprice geeft op zaterdag 15 december het allereerste kerstconcert. In de Dorpskerk brengen de dames een klassiek kerstprogramma in samenwerking met gastmuzikanten uit de top van de klassieke muziekwereld. Te gast zijn mezzosopraan Virpi Räisänen, harpist Nick Scholten en organist Ere Lievonen.

Het a capella ensemble verzorgt optredens door de hele regio en won dit voorjaar het Katwijks korenfestival. En hoewel dit het eerste kerstconcert van Caprice is in deze vorm, is het niet het eerste kerstconcert dat deze dames geven. Als oudste groep van voormalig kinderkoor de Lenteklokjes hebben zij vele jaren mogen optreden in de Dorpskerk. Caprice en haar gastmuzikanten willen iedereen meenemen in de kerstsfeer.

Gastmuzikanten

Virpi Räisänen is een geboren Finse maar woont in Nederland. Ze is haar carrière begonnen als concertvioliste, maar is nu al vele jaren een veelgevraagde opera- en concertzangeres op internationale podia. Van La Scala in Milaan en de Staatsoper in Berlijn tot de Nederlandse Opera en het Amsterdams Concertgebouw. Ze coacht vocaal ensemble Caprice sinds haar oprichting in 2017.

Harpist Nick Scholten werd als jong talent in 2008 geselecteerd om op het World Harp Congress te spelen. Na zijn studie aan het Conservatorium in Utrecht speelde hij bij vele orkesten, als solist en orkestmusicus. Onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Naast kamermuziek en het geven van harplessen legt hij zich ook toe op koorbegeleiding en kent een uitgebreid repertoire voor koormuziek met solo harpbegeleiding.

Ere Lievonen begon zijn muziekstudies in Finland en sloot ze af in Nederland, waar hij sinds 1997 woont. Hij is specialist op klavecimbel, fortepiano, piano en orgel. Hij geeft regelmatig orgelconcerten door heel Nederland en is als kamermusicus, solist en componist internationaal bekend.

Kaartverkoop

Het concert in de Dorpskerk (Hoofdstraat 217) begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.45 uur. Kaartjes kosten 10 euro en zijn ook vooraf te bestellen of te reserveren via vecaprice@hotmail.com.

Meer berichten