Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay

Beroemde schrijvers in beeld bij het Frans Café

  Cultuur

Warmond • Marie–Thérèse Rouillard neemt toehoorders op donderdag 11 april mee op tocht langs huizen van beroemde Franse schrijvers tijdens het Frans Café in de kantine van camping Rianto (Oosteinde 11a). Ze zoomt daarbij in op de vroegere verblijfplaatsen/huizen van beroemde schrijvers en kunstenaars zoals Jean Cocteau, Alexandre Dumas Balzac, Colette, George Sand, Chateaubriand en anderen.

Marie-Thérese Rouillard is geboren in Bretagne, in Auray om precies te zijn, maar woont al geruime tijd in Alphen aan den Rijn. Deze docente bij de Alliance Française van Gouda is er zeer trots op om over haar geboorteland en zijn beroemdheden te kunnen vertellen.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Belangstellenden wordt verzocht zich tenminste één dag tevoren aan te melden via mevanniftrik@gmail.com.

Jumelage

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. En heeft ze jaarlijks uitwisselingen met de in de Loire-streek gelegen plaats Champigné. De komende jumelage is in oktober gepland.

Meer berichten