Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Cultuur Verheft speelt Youp van ‘t Hek met verve

  Cultuur

Voorhout • Woensdag 6 april was een belangrijke dag voor de spelers van de Voorhoutse toneelvereniging Cultuur Verheft. Op die dag gingen namelijk de twee eenakters ‘Hexen’ en ‘Mijn Man’ in première. Deze twee eenakters zijn geschreven door de bekende cabaretier Youp van ’t Hek en zijn voor de spelers een behoorlijke uitdaging.

‘Hexen’ vertelt het verhaal van twee ex-vrouwen die met dezelfde man getrouwd zijn geweest en zich nu opmaken om als verrassingsact op te treden op de bruiloft van hun ex met vrouw nummer drie. Beide dames zijn behoorlijk gefrustreerd over hun ex en uiten dat op hilarische wijze.

Yolanda Balk speelt Dolores en zet een zeer geloofwaardige ex-vrouw neer die zich zeer bewust is van haar charme, maar gefrustreerd is over de scheiding van haar man. De scherpe tong en ongenadige blik van haar rol geven haar tegenspeelster Monica Hoogink exact datgene wat zij nodig heeft om als andere ‘ex’ Wendela uitgebreid en op hilarische wijze haar grieven te delen met wat voorheen haar aartsrivaal was, maar nu noodgedwongen haar partner in crime. Het is een intrigerend spel van samenwerking en competitie tussen beide exen en gelardeerd met het wat gepeperde taalgebruik waar Youp van ’t Hek om bekend staat, is het een meer dan vermakelijke eenakter die geen minuut verveelt.

Het stuk ‘Mijn Man’ vertelt het verhaal van twee huisvrouwen die in een Vinex-achtertuin onder het genot van een aantal flessen wijn hun ontevredenheid uiten over hun ingeslapen huwelijk. Ze zijn beiden getrouwd met een Henk en uit hun hilarische anekdotes blijkt dat zowel de ene Henk als de andere Henk wel wat betere tijden heeft gekend.

Lida van der Wilden speelt Door en Tiny van Polanen speelt Wilma in ‘Mijn Man’ en zijn beiden ongelooflijk op dreef en spelen hun rollen met verve. De manier waarop zij beiden op hilarische wijze hun verhaal vertellen zorgt regelmatig voor harde lachsalvo’s in de zaal. Als dan ook één van de Henk-en, gespeeld door Tobi Hoogink, ten tonele verschijnt is de herkenbaarheid van een ingeslapen huwelijk compleet. 

Cultuur Verheft speelt deze eenakters nog op 13 en 14 april en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via bit.ly/eenaktersyoup.

Meer berichten