Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr.
Sassenheim

Restauratieprijs voor Van Pallandtlaan 24

  Historie

Sassenheim • De fraai opgeknapte en gerestaureerde villa aan de Van Pallandtlaan 24 is door Stichting Oud Sassenheim de Restauratieprijs 2017 toegekend. De prijs is in 2012 ingesteld om meer aandacht en bewustzijn te creëren voor beeldbepalende panden en het karakteristieke dorpsbeeld van Sassenheim. De villa is een parel voor de omgeving en vormt samen met de fraaie tuin een prachtig ensemble.


Het pand is in 1951 ontworpen door architect J. van Bleijswijk Sombeek (1904-1980) en bevat kenmerken van de Nieuwe Zakelijkheid. Verticaal en horizontaal is de villa in harmonie. Het pand heeft een riant souterrain met een dienstopgang en een entree in de hal. De eerste bewoner was Hendrik (Hennie) Doornbosch, een bollenteler, die de villa ook voor representatieve doeleinden gebruikte.

Uitreiking

De Restauratieprijs 2017 bestaat uit een oorkonde en een muurschildje. Op donderdag 31 augustus worden ze uitgereikt aan mevrouw Bloemendaal, eigenaresse van het pand, in aanwezigheid van wethouder Bas Brekelmans. Dichter Irma Ooijevaar zal op poëtische wijze de uitreiking opvrolijken.

Beeldbepalend pand

Onlangs is het pand door de SOS voorgedragen om op de lijst van beeldbepalende panden geplaatst te worden. De gemeente Teylingen is deze lijst momenteel aan het samenstellen. Het pand is geen gemeentelijk monument.

De stichting wil met de uitreiking van de prijs publiekelijk haar waardering kenbaar maken voor het restaureren en onderhouden van beeldbepalende panden. De Restauratieprijs wordt voor de vijfde maal uitgereikt. Eerder ging de prijs naar de eigenaren van het Uphoffpand, het Oude Postkantoor, makelaarskantoor Heemborgh en Villa Nancy.

Meer berichten