Logo deteylinger.nl
Teylingen

Stage Nieuwe Stijl verwelkomt de 500e deelnemer

  Human Interest

Het regionale initiatief Stage Nieuwe Stijl biedt sinds 2013 hoger opgeleide  jongeren, woonachtig in de regio Holland Rijnland, een helpende hand in de zoektocht naar passend werk. Het succesvolle project bestaat nu vier jaar en heeft  de vijfhonderste deelnemer mogen verwelkomen!

De afgelopen jaren blijkt een afgeronde studie vaak niet meer voldoende om aan een passende baan te komen. Ondanks een hoge opleiding worden deze jongeren vaak afgewezen door gebrek aan werkervaring en de krapte op de arbeidsmarkt. Stage Nieuwe Stijl  werkt samen met regionale werkgevers om werkervaringsplekken op niveau te bieden. Deelnemende werkgevers zijn bedrijven die de hoger opgeleide jongeren een kans willen geven om ervaring op te doen binnen hun organisatie. Op deze werkervaringsplek is de deelnemer maximaal zes maanden werkzaam voor 24 uur per week. Voor dat werk krijgt de trainee een vergoeding van €650,- bruto per maand. Sinds februari 2013 heeft 75 procent van de inmiddels  vijfhonderd deelnemers binnen de werkervaringsperiode of gelijk aansluitend een betaalde baan op niveau gevonden.

Daarnaast lost Stage Nieuwe Stijl dit op door de deelnemer  wekelijks aan de slag te laten gaan met zijn of haar (sollicitatie)skills in trainingen en workshops. In de trainingen wordt aandacht besteed aan arbeidsmarktoriëntatie, solliciteren en presenteren. In combinatie met een werkervaringsplek zorgt dit ervoor dat de deelnemer  de arbeidsmarkt effectiever kan benaderen.

Vanwege het grote succes en de positieve uitstroom  naar een reguliere baan op het opleidingsniveau van de deelnemers, zal Stage Nieuwe Stijl zich ook komend jaar actief inzetten door door trainingen, workshops, werkervaringsplaatsen en netwerkbijeenkomsten ter verzorgen.

Kijk voor meer informatie op www.2connect-us.nl of neem contact op via aanmeldingen@stagenieuwestijl.nl of tel: (071) 5165481. Geïnteresseerde werkgevers kunnen contact opnemen met Frits Opdam via f.opdam@leiden.nl of tel: 06-27618881.

Meer berichten