Leerlingen van Het Landtgoed dragen de gieter over aan die van De Waaier. Burgemeester Carla Breuer is ook bij de overdracht bij het monument aanwezig. | Foto: pr.
Leerlingen van Het Landtgoed dragen de gieter over aan die van De Waaier. Burgemeester Carla Breuer is ook bij de overdracht bij het monument aanwezig. | Foto: pr. Foto: pr.

Adoptie oorlogsmonument overgedragen aan leerlingen van De Waaier

Onderwijs Warmond

Warmond • De leerlingen van groep 8 van basisschool 'Het Landtgoed' hebben vanmorgen de adoptie van het Warmondse oorlogsmonument overgedragen aan de leerlingen van groep 7 van basisschool 'De Waaier'.

Onder toeziend oog van burgemeester Carla Breuer hebben de kinderen eerst plantjes in de bloembakken geplant. Vervolgens is de gieter met het 4 mei logo door de leerlingen van 'Het Landtgoed' doorgegeven aan de leerlingen van 'De Waaier' en hebben de kinderen de plantjes water gegeven. Voorafgaand aan de adoptie was er een samenkomst op school waarin is gepraat over herdenken en zijn er verhalen verteld in het kader van het 4 mei thema: "de kracht van het persoonlijke verhaal".

Uit de krant