Logo deteylinger.nl
 Meester Vladimir Mosjenko uit Levice (Slowakije) geeft een les over oud en jong in groep 4 van de Clusterlocatie. | Foto: pr.
Meester Vladimir Mosjenko uit Levice (Slowakije) geeft een les over oud en jong in groep 4 van de Clusterlocatie. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Buitenlandse leraren voor de klas bij de Regenboog

  Onderwijs

Voorhout • Basisschool De Regenboog was vorige week gastheer voor dertien buitenlandse collega's. De leerkrachten uit Slowakije, Spanje, Italië en Polen waren in Nederland voor de officiële afsluiting van het Erasmus+ project. 

Het internationale project met de titel 'Under the same sky, equel rights and open minds for all', startte in januari 2015 met een gezamenlijk bezoek aan een school in Italië. In mei 2015 brachten de buitenlandse leerkrachten ook al een bezoek aan De Regenboog, samen met een aantal kinderen. Leerkrachten en leerlingen van De Regenboog bezochten vervolgens Levice in Slowakije, de Spaanse stad Valencia  en in oktober 2016 Lodz in Polen Daar ontmoetten ze ook steeds weer de andere deelnemers aan het project. De leerlingen logeerden bij gastgezinnen, kregen een cultureel programma aangeboden, maar deden ook mee met de lessen in de klas. De leerkrachten hebben in de projectperiode lessen voor elkaar ontworpen waarbij het thema steeds was: Jong en oud, man en vrouw, verschillend van ras en wel of niet gehandicapt zijn.

Als afsluiting van het project hebben de buitenlandse leerkrachten in de groepen 4 tot en met 8 van de Clusterlocatie een themales over dit onderwerp verzorgd. Deze lessen werden gegeven in het Engels. Alle gemaakte en gegeven lessen worden verzameld in een boek. Dit boek wordt verspreid op Nederlandse en Europese scholen.

Meer berichten