Leerlingen proosten op de overwinning.
Leerlingen proosten op de overwinning. Foto: pr.

Leerlingen Rijnlands mogen openingsbel AEX luiden na winst in competitie ‘Beleggen’

Onderwijs Sassenheim

Sassenheim • Binnenkort luiden leerlingen van het RLS de openingsbel van de Amsterdamse beurs. Zij kregen deze prijs, die ook nog bestaat uit een rondleiding op de AEX, voor hun overwinning in de landelijke competitie ‘Beleggen’. Zij volgen in hun flexuren de cursus RLS-Next ‘Beleggen’ en zijn afgelopen maandag als eerste geëindigd in de beleggingsstrijd met 45 andere scholen. Woensdagochtend vierden zij het in stijl op school, met (kinder)champagne en kaviaar.

Naast de vaklessen kiezen leerlingen op het RLS zelf vijf flexuren per week. Daarbij kiezen zij voor een extra uitdaging, voor extra uitleg of verdieping of werken aan opdrachten. Een van de mogelijkheden is RLS-Next, met cursussen zoals First Aid, de schoolband, het behalen van het Goethe of DELF-certificaat maar ook de cursus ‘Beleggen’. 

Competitie

Het doel daarvan is leerlingen wegwijs te maken in alles wat met beleggen te maken heeft. In de hoop dat ze de meest voorkomende beginnersfouten niet maken, mochten ze ooit beginnen met beleggen. Maar minstens zo belangrijk is om te laten zien hoe lucratief het wel niet kan zijn. Deze groep deed ook mee aan de beleggingscompetitie. Verder leren ze over hoe je individuele aandelen kan analyseren en waarom je moet oppassen als rapper Boef of andere ‘finfluencers’, ‘financieel advies’ geven.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant