Logo deteylinger.nl

Grote verkeerscontrole: 52.000 euro gevorderd

  Politie

Teylingen • Tijdens de grote verkeerscontrole op woensdagochtend 26 oktober zijn in totaal dertien auto's in beslag genomen. Ook kon de belastingdienst voor 52.000 euro aan vorderingen innen.

De politie, belastingdienst, douane en rijksdienst voor het wegverkeer hielden gezamenlijk de verkeerscontrole. Op diverse plaatsen in de omgeving stonden kenteken-scanauto's opgesteld. Auto's en bromfietsen werden door tien motoragenten uit het Team Bollenstreek Noord, Leiden en Katwijk naar de parkeerplaats van sportpark de Roodemolen in Sassenheim begeleid. Daar had vooral de Belastingdienst het druk. In totaal konden zij 64 keer een vordering doen vanwege een achterstallige belastingbetaling. Het totale bedrag onder de streep: 52.000 euro.

110 voertuigen

In totaal werden 110 voertuigen gecontroleerd, waarbij 60 processen-verbaal werden opgemaakt vanwege verkeersovertredingen en voertuigtechnische gebreken. Ook werden zestien auto's ingenomen, waarvan dertien definitief. Twee bestuurders werden aangehouden in verband met de aanwezigheid van verdovende middelen en het in bezit hebben van een steekwapen.

65 bekeuringen

De politie schreef 65 bekeuringen uit, waaronder voor het aantreffen van een honkbalknuppel in de auto en het niet hebben van een geldig of leesbaar kenteken. Bij veertien auto's werden de banden afgekeurd omdat ze versleten waren.

Mobiel bellen

Daarnaast zijn ook voor het rijgedrag bekeuringen uitgeschreven, zoals door rood rijden en het negeren van een stopteken. Zeven automobilisten werden op de bon geslingerd omdat zij aan het bellen waren tijdens het rijden. Zes boetes werden gegeven aan bestuurders die hun rijbewijs niet konden tonen. Vier bromfietsen gaven op de rollerbank een te hoge snelheid aan en de eigenaren zijn beboet.

Meer berichten