Logo deteylinger.nl
De oude situatie aan de Wasbeekerlaan. | Foto: pr.
De oude situatie aan de Wasbeekerlaan. | Foto: pr.
Sassenheim

Knelpunten op Wasbeekerlaan alsnog verholpen

  Politiek

Sassenheim • Er zijn nog een paar puntjes in de oplevering van de herinrichting van de Wasbeekerlaan, maar die zullen nog worden opgepakt, zo antwoordde wethouder Bas Brekelmans op vragen die raadslid Frans van Swieten (Trilokaal) in de afgelopen gemeenteraad stelde over de niet gehele rolstoel- en rollatorvriendelijkheid van de vernieuwde weg.

Door Nico Kuyt

Van Swieten heeft het stuk vernieuwde Wasbeekerlaan aan een controle onderworpen. "Als je vanuit de Jagtlustkade komt en je wil richting het station, dan maak je bijna een wheelie van plezier omdat er een mooi stuk trottoir ligt. Maar kom je van de andere kant, dan kost het je knokkels omdat er een reclamebord in de weg staat. En aan de zijde van de woonwijk is de stoep zo smal en staan er obstakels, dat het onmogelijk is daar veilig te gaan", meldde het raadslid.

Rolstoelvriendelijkheid

De wethouder gaf aan dat het werk juist de dag voor de raadsvergadering was opgeleverd en dat er inderdaad een aantal opleverpunten zijn geconstateerd, zoals ook bij de bouw van huizen soms het geval kan zijn.

Er zijn nog een aantal hobbeltjes waardoor het niet helemaal zo vlak oploopt als de gemeente wel zou willen en een aantal objecten moet worden verplaatst. "Specifiek zal ik daarbij aandacht vragen aan de rolstoelvriendelijkheid. De lijst is bekend en we zullen er snel aan werken", aldus Brekelmans.

Meer berichten