Logo deteylinger.nl
Foto: MV

Onderzoek naar betaald parkeren bij station

  Politiek

Sassenheim • Wethouder Bas Brekelmans voert een zorgvuldig onderzoek uit naar een eventueel invoeren van het betaald parkeren bij station Sassenheim. Dit na signalen dat het parkeerdek soms vol staat, ondanks de nog vrij recente uitbreiding.

Door Nico Kuyt

De drukte betekent volgens de wethouder dat de parkeergelegenheid een groot succes is. Bij de uitbreiding is de afspraak met de gemeenteraad gemaakt dat, als het met de langparkeerders de spuigaten uitloopt, er maatregelen getroffen zouden worden, zoals bijvoorbeeld betaald parkeren. Sassenheim kan zeer aantrekkelijk zijn, omdat bij Schiphol en de aanpalende stations betaald moet worden. Een eerdere meting gaf aan dat er 20 procent langparkeerders zijn. De wethouder onderzoekt nu zorgvuldig de gevolgen van betaald parkeren, want het kan namelijk voor een ´waterbed-effect´ zorgen, het parkeren in de omliggende buurten, zoals de nu al overbelaste Kwekersweg en het parkeerterrein bij de Wasbeek. Er is inmiddels een systeem voor het herkennen van kentekens geïnstalleerd om te speuren naar de hoeveelheid langparkeerders, maar die kan nog niet worden uitgelezen vanwege problemen met de privacy.

Beheer

Dan ligt er nog de vraag wie het betaald parkeren gaat beheren. De gemeente heeft er geen ervaring mee. Tenslotte moet de wethouder over een te nemen maatregel overleg voeren met de ProRail, NS, de provincie en het vervolgens voorleggen aan de gemeenteraad. In de raadscommissie Bestuur vond raadslid Peter Scholten (CDA) dat B&W veel eerder dit had moeten voorbereiden. Het was vroeger al bekend dat bij langparkeerders maatregelen getroffen zouden worden. Er zijn meerdere signalen ingekomen dat het vol staat. Door de langparkeerders te weren komt er weer lucht in de zaak, zo schat hij in. (NK)

Meer berichten