Verhoogde Zijldijk feestelijk geopend | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Hoogheemraad Marco Kastelein (rechts), wethouder Rob ten Boden (links) en gedeputeerde Rik Janssen (midden) onthulden samen het bijenhotel op de Zijldijk (ter hoogte van Zijldijk nr. 7).
Hoogheemraad Marco Kastelein (rechts), wethouder Rob ten Boden (links) en gedeputeerde Rik Janssen (midden) onthulden samen het bijenhotel op de Zijldijk (ter hoogte van Zijldijk nr. 7). (Foto: pr.)
Warmond

Verhoogde Zijldijk feestelijk geopend

  Politiek

Warmond • De verhoogde en verstevigde Zijldijk, die loopt van Leiderdorp tot aan Warmond, is woensdag 15 mei feestelijk geopend. Hoogheemraad Marco Kastelein sprak lovend over de samenwerking met de gemeente Teylingen en de provincie Zuid-Holland. "Dankzij de gezamenlijke integrale aanpak van de werkzaamheden ligt er nu een veilige en stevige dijk over een lengte van drie kilometer. Dat is ook mede te danken aan de omgeving waarbij omwonenden hebben meegedacht en de werkzaamheden op tijd en voor het recreatieseizoen zijn afgerond".

De Zijldijk is in een half jaar tijd over een lengte van drie kilometer aangepakt in samenwerking met de provincie en gemeente. Hoogheemraadschap Rijnland zorgde ervoor dat de dijk verstevigd en opgehoogd werd. Door de provincie is er een damwand aangebracht en de gemeente Teylingen heeft de weg vernieuwd.

Wethouder  Rob ten Boden is blij met de nieuwe Zijldijk. "Fijn dat door een goede samenwerking de Zijldijk in een relatief korte periode is vernieuwd. Er is een mooie nieuwe weg aangelegd en de overlast is beperkt gebleven waardoor de bereikbaarheid en de veiligheid tijdens de werkzaamheden goed gegarandeerd waren." Hierbij sluit gedeputeerde Rik Janssen zich aan. "De aanpak van de Zijldijk was technisch complex, maar door de hechte samenwerking met alle partijen zijn we tot een mooi resultaat gekomen.

Onthulling bijenhotel

Samen onthulden de drie bestuurders het bijenhotel dat vandaag door Rijnland aan de Zijldijk is geplaatst. Aanleiding voor dit bijenhotel is dat zowel provincie Zuid-Holland, gemeente Teylingen als Hoogheemraadschap Rijnland zich inzetten voor het vergroten van de biodiversiteit en het verbeteren van de leefomgeving van met name de (wilde) bijen.

Aanleiding voor het plaatsen van het bijenhotel was dat de gemeente Teylingen een speciaal bloemenmengsel voor bijen gaat uitstrooien langs de dijk. De provincie en Rijnland spannen zich al enige jaren in voor bloemrijke bermen en natuurlijke oevers, zodat bijen en vlinders, maar ook andere insecten meer voedsel hebben en daardoor beter kunnen overleven. De officiële opening werd bijgewoond door omwonenden, genodigden en medewerkers van gemeente, provincie en het hoogheemraadschap.

Dijkverbetering dijken en regionale keringen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland werkt continu aan haar dijken. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat iedereen droge voeten houdt. Om dat te waarborgen is er de afgelopen periode gewerkt aan de ophoging van de Zijldijk in de Boterhuispolder. Dit project maakt deel uit van het programma Dijkverbetering Regionale Keringen van Rijnland.      

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>