Handtekeningenactie voor speelplekken krijgt geen gevolg | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pixabay

Handtekeningenactie voor speelplekken krijgt geen gevolg

  Politiek

Voorhout • B&W heeft besloten om niet in te gaan op de handtekeningenactie van bewoners rond de Dirck van Delffstraat en de Willem Barthoenstraat voor het opplussen van de speelplekken.

Door Nico Kuyt

In de raadscommissie Ruimte van dinsdag 13 november 2018 heeft de heer Tibboel 30 handtekeningen overhandigd. Daarmee vroeg hij onder andere aandacht voor een verbeterde speelplaats aan de Willem Barthoenstraat. Dit mede vanwege het verwijderen van deze aan de Dirck van Delffstraat. Geld lag hieraan ten grondslag. Op deze speelplaats stonden destijds een wip en een klim-iglo. B&W geeft aan dat in overleg met kinderen uit de buurt het is ingericht als trapveldje met gras. Er worden geen doeltjes neergezet omdat er rond het grasveld geparkeerd wordt. Er komt ook geen nieuwe inrichting van de speelplek. Daar is onvoldoende speelbudget voor. Mocht het geld er wel zijn, dan zouden in Teylingen buurten met een lagere dichtheid aan speelplaatsen eerder in aanmerking komen voor het toevoegen van een speelplaats aan de Dirck van Delffstraat, aldus B&W.

Voor wat betreft de Willem Barthoenstraat, die wordt voorlopig nog niet heringericht. Uit de laatste inspectie is gebleken dat er minimaal 18 speelplaatsen zijn die eerder heringericht moeten worden dan deze aan de Willem Barthoenstraat. Rond 2014 heeft de plek met drie speeltoestellen nog een andere valdempende ondergrond gekregen van kunstgras en rubberen tegels. Samen met de bank is er geen plaats om daar toestellen bij te plaatsen. B&W neemt dus geen actie op de handtekeningen. (NK)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>