Logo deteylinger.nl
Paul van der Kooy en Eveline Botter geven een presentatie over Bollenstreek Duurzaam.
Paul van der Kooy en Eveline Botter geven een presentatie over Bollenstreek Duurzaam. (Foto: pr.)
Teylingen

Energietransitie in het D66 thema-café

  Politiek

Teylingen • Veel mensen willen meer weten over de energietransitie en er misschien ook daadwerkelijk zelf mee aan de slag. Aanleiding voor D66 Teylingen om er een thema-café aan te wijden: "Energietransitie, wat betekent dat voor jou?" met presentaties van de stichting Bollenstreek Duurzaam en van Yvonne van der Hulst van het gelijknamige bouwbedrijf uit Lisse.

Paul van der Kooy en Eveline Botter informeerden de aanwezigen over het ontstaan van Bollenstreek Duurzaam en hoe zij als vrijwilligersorganisatie aan de weg timmeren om mensen te enthousiasmeren en te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. 

Gemeenten zijn volop bezig met beleidsplannen als de warmtevisie, maar het duurt nog wel tot 2021 voor duidelijk is welke woning aangesloten kan worden op een warmtenet of welke wijk in de toekomst vooral alles elektrisch zal gaan doen. Toch kunnen mensen nu al, eventueel met de gratis hulp van de Energiecoaches, stappen nemen met isoleren. Veel informatie over het verduurzamen van je huis is te vinden op https://www.degroeneuitdaging.nl/activatien/stichtingbollenstreekduurzaam/

Yvonne van der Hulst van Bouwbedrijf Van der Hulst gaf een mooie inkijk in de wereld van duurzaam bouwen, en vertelde over Plus-op-de-Meter. Geen ouderwetse ventilatieroosters maar CO2-sensoren voor een verbeterde ventilatie, een eigen batterij in huis om de opbrengst van de zonnepanelen op te kunnen slaan en een stille warmtepomp zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. 

Meer berichten