Klacht over containers Jacoba van Beierenhof | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De containers zitten regelmatig vol in het weekend. De foto hierboven is niet gemaakt bij die containers, maar geeft een algemeen beeld.
De containers zitten regelmatig vol in het weekend. De foto hierboven is niet gemaakt bij die containers, maar geeft een algemeen beeld. (Foto: CC0)
Voorhout

Klacht over containers Jacoba van Beierenhof

  Politiek

Voorhout • Een inwoner heeft de gemeenteraad een mail gestuurd met klachten over de rommel rond de ondergrondse afvalcontainers tegenover de Albert Heijn op de Jacoba van Beierenhof.

Door Nico Kuyt

De schrijver geeft aan dat de ondergrondse papier en glascontainers regelmatig gedurende het weekend vol zijn. Vooral de papiercontainers. Het gevolg is dat vaak al vanaf zaterdagmiddag papier en karton naast de containers wordt gezet. "Wij en alle andere bewoners mogen het weekend genieten van dit 'kunstzinnige' uitzicht. Vervolgens komt een medewerker van de gemeente op maandagochtend het 'kunststuk' handmatig verwijderen. Dit is nagenoeg een wekelijkse routine. Inefficiënt en kostbaar, dunkt ons", zo geeft de schrijver aan.

Er is de gemeente telefonisch melding gemaakt of hier wat aan gedaan kon worden. Het antwoord was 'mensen kunnen toch naar een volgende papiercontainer gaan', maar is voor de schrijver geheel onbevredigend.

Meer karton

De drie ondergrondse papier en glascontainers zijn elf jaar geleden geplaatst. Ondertussen is het aantal winkelbezoekers aanzienlijk toegenomen en openingstijden van winkels aan de Jacoba van Beierenhof verruimd. Tel daarbij de hoeveelheid karton van online shoppen daarbij op.

Mogelijke oplossingen

Oplossingen voor het probleem zijn volgens de schrijver voorhanden. Met de verruiming van openingstijden van de winkels ook een verruiming van afvoer door de gemeente. Of openingstijden winkels beperken zoals op zondag dicht. Ook het plaatsen van meer ondergrondse containers kan. "Welke oplossing en op welke termijn komt een einde aan de rotzooi in het weekend?", zo besluit de mail met een vraag aan de gemeenteraad.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>