Horeca gedeeltelijk weer open | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Vanaf volgende week mag de horeca, zoals in de Herenstraat, gedeeltelijk weer open. | Foto: MV
Vanaf volgende week mag de horeca, zoals in de Herenstraat, gedeeltelijk weer open. | Foto: MV (Foto: MV)
Teylingen

Horeca gedeeltelijk weer open

  Politiek

Teylingen • Gesprekken tussen B&W en de horeca zijn gaande over de mogelijkheden voor het realiseren van een uitbreiding van de terrassen onder de maatregelen van corona. Op Tweede Pinksterdag mogen de terrassen weer in gebruik genomen worden. Ook restaurant en cafés mogen weer gedeeltelijk open.

Door Nico Kuyt

Op 1 juni mogen de terrassen weer open. Er geldt geen maximum voor het aantal personen, maar aan een tafel geldt wel anderhalve meter afstand tot elkaar. Behalve voor mensen uit hetzelfde huishouden.

Het is onder de noodmaatregelen toch wat ingewikkeld, zo constateert Frans Nederstigt (ChristenUnie). De ruimte is beperkt door het houden van een anderhalve meter afstand. Op enkele plaatsen is die er gewoonweg niet. Zoals de Herenstraat in Voorhout, zo hield hij de raadscommissie Bestuur voor en vroeg B&W om te kijken of er niet iets aan gedaan kan worden. Zelf stelde hij als idee voor om in de zomermaanden op bepaalde tijden, zoals in het weekend, een tijdelijke afsluiting van de Herenstraat te realiseren. Dan krijgen de ondernemers meer ruimte hun terras wat te spreiden en hebben iets meer armslag. Positief staan tegen initiatieven, dat was naar zijn oordeel geboden, want de horeca is hard geraakt. 

Overleg

Wethouder Marlies Volten kon Nederstigt melden dat inmiddels het overleg is gestart met de ondernemers in de horeca. Daaruit moet duidelijk worden wat mogelijk is en wat niet, want het is niet eenvoudig. Het verruimen hangt ook samen met onder andere de Algemene Plaatselijke Verordening, het gemeentelijk beleid rond het parkeren en de vergunningen. 

Suggesties indienen

Burgemeester Carla Breuer wees op haar beurt op de sociale media die de gemeente in Teylingen inzet. Er zijn door het virus gewoonweg een aantal praktische dilemma's ontstaan, zoals onder andere deze van meer mensen op de openbare weg en de terrassen. "Iedereen kan suggesties indienen. Wij hebben gezegd tegen de ondernemers: verenig u. Misschien een stukje van de buren? Die gesprekken zijn allemaal gaande", aldus de burgemeester.

Restaurants en cafés

Restaurants en cafés mogen op 1 juni ook open vanaf 12.00 uur, met maximaal 30 gasten en verplicht vooraf reserveren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>