Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy
Teylingen

Minder subsidie dan verwacht bij isolerende maatregelen

  Politiek

Teylingen • Een inwoner heeft minder subsidie gekregen bij het nemen van isolerende maatregelen en heeft een brief naar de gemeenteraad gestuurd.

Door Nico Kuyt

Eind juni vorig jaar ontving de schrijver een brief van wethouder Heleen Hooij waarin de mogelijkheid om via intermediaur ‘Winst uit je Woning’ isolerende maatregelen te nemen. Bij het nemen van minimaal twee isolerende maatregelen zou aanspraak kunnen worden gemaakt op een Rijkssubsidie van 30 procent. De inwoner heeft drie maatregelen laten uitvoeren om de isolatie van het huis te verbeteren. Enige tijd geleden werd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) 1850 euro aan subsidie overgemaakt. Dat was een grote tegenvaller, want er was gerekend op 30 procent van het totaalbedrag van 9180 euro, namelijk 2750 euro.

Geen 30 procent subsidie

Er werd bij de RVO bezwaar gemaakt, deze gaf aan het door de wethouder toegezegde percentage van 30 procent niet te kennen. De RVO berekent de subsidie op basis van het aantal vierkante meters. Het vermoeden leeft dat de subsidieregels tijdens de rit zijn veranderd.

In contacten met de gemeente, Winst uit je woning en de RVO merkt de schrijver dat deze partijen de verantwoordelijkheid voor deze kwestie steeds naar elkaar toe schuiven. Meer inwoners van Teylingen zullen door dit langs elkaar heen werken van instanties en het de inmiddels verdwenen informatie over de subsidie zijn gedupeerd. Wat de schrijver hoopt te bereiken is dat de gemeente deze kwestie oppakt door de verantwoordelijken, Winst uit je woning en RVO, op deze ‘misleiding’ aan te spreken en de gedupeerde burgers schadeloos te stellen.

Meer berichten