Afbeelding
Foto: MV

Studie laat zien: ‘Parkeergarage onder Hortusplein is haalbaar’

Politiek Sassenheim

Sassenheim • Een haalbaarheidsstudie stelt vast dat een parkeergarage onder het vernieuwde Hortusplein haalbaar is. Maar de garage kost wel een halve ton per parkeerplaats.

Door Nico Kuyt

Op 26 april vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten voor een bepaalde variant van de parkeergarage voor de ontwikkeling van het Hortusplein. Het project Hortusplein omvat de herontwikkeling van het gebied aan de Westerstraat, Hortuslaan en Hortusplein in Sassenheim door Hoogvliet en Woonstichting Stek en bestaat uit een nieuwe supermarkt van 1.550m² bvo, een horecavoorziening van 450m² bvo, 48 sociale huurappartementen en 9 koopwoningen in het segment middelduur.

Kosten

Er is een nader onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van de gekozen parkeergarage met de uitkomst dat deze haalbaar is. De bouwkosten lopen op naar de 4 miljoen euro voor de 82 parkeerplekken. Dat is zo’n 50.000 euro per parkeerplaats onder het maaiveld. De bouwkostenraming bevat alleen de bouw- en installatiekosten. Er komen nog bijkomende kosten. De exploitatie kost zo’n 90.000 per jaar.


Na de zomer verder praten

B&W bereidt nu, mede op basis van de haalbaarheidsrapportage, een raadsvoorstel voor. Deze zal voorbesproken worden in de raadscommissie Ruimte van dinsdag 6 september en verder besloten in de gemeenteraad van donderdag 29 september.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant