Logo deteylinger.nl
De spelers van Forwodians X12 -1 zijn veel te sterk voor de teams in hun poule en zijn ongeslagen kampioen geworden. | Foto: pr.
De spelers van Forwodians X12 -1 zijn veel te sterk voor de teams in hun poule en zijn ongeslagen kampioen geworden. | Foto: pr.
Voorhout

Basketballers van Forwodians X12 met overmacht kampioen

  Sport

Voorhout • De jongens onder 12 jaar van basketbalvereniging Forwodians zijn zaterdag in eigen huis kampioen geworden tegen Cady '73 uit Capelle a/d IJssel.

De wedstrijd begon al voorspoedig: na drie onderscheppingen en lay ups aan onze kant stond het binnen een minuut 6-0. Na twee periodes van 4 minuten stond het scorebord al op 19-4 en bij rust op 43-11. Forwodians was duidelijk een maatje te groot en bleef goed verdedigen en samenspelen. Merkbaar was dat de jongens al vanaf de peanut-leeftijd van 5 en 6 jaar met elkaar samen trainen en spelen. Alle spelers scoorden, maar gunden elkaar ook de score. De Teylingers versloegen de gasten met maar liefst 83-17. Na afloop was er de kampioensvlaai en limonade.

Vanaf januari zullen de jongens een klasse hoger gaan spelen. Trainer/coach Carsten Hof en hulptrainer Elsa Hof zijn tevreden. "Het samenspel is goed. Vanaf januari zullen we nog sterker moeten verdedigen en worden de kleine pass- en dribbelfoutjes die we af en toe nog maken sneller afgestraft."

Met de uitwedstrijd van volgende week tegen Bouncers kan de ongeslagen kampioenstatus bereikt worden. De kampioenen zijn Nick Oostdam, Joey van Huygevoort, Storm Hof, Lars Mekking, Twan van Dijk, Kilian van Paridon, Brent van den Berg en Raphael Jacques.

Meer berichten