Logo deteylinger.nl
The Bassets komen er niet aan te pas tegen Castricum. | Foto: pr.
The Bassets komen er niet aan te pas tegen Castricum. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

The Bassets krijgt pak slaag

  Sport

Sassenheim • Het seizoen voor The Bassets zit er nog niet op, maar door het ruimte verlies tegen Castricum zijn de rugbyers wel uitgespeeld. De Sassenheimers eindigen op de vijfde plaats in de Ereklasse.

De wedstrijd van de rugbyers van The Bassets tegen de landskampioen Hilversum was vorige week prima, die werd weliswaar nipt verloren maar het spel zag er goed uit. Dit gaf de burger moed voor het treffen tegen Castricum op eigen grond. Deze ploeg was op papier wel te verslaan, maar hoe anders liep het.

Blessures

De echte aanjagers van The Bassets begonnen op de bank of waren geblesseerd en daardoor was aan het basisteam gesleuteld en dit pakte niet goed uit. De broodnodige tackles werden simpel gemist en er werd slordig omgegaan met het spaarzame balbezit. Al voor de rust stonden The Bassets met 7-32 achter.

Uitgespeeld

De tweede helft was iets beter, maar echt lastig kon The Bassets het de ploeg uit Castricum niet maken. De einduitslag van 17-44 was meer dan terecht. Het gevolg is dat de rol van de Sassenheimers dit seizoen is uitgespeeld; met nog twee wedstrijden te gaan kunnen ze niet meer dalen of stijgen en staan ze vast op plek vijf in de landelijke Ereklasse. Op zich is dat al een prestatie en voor het begin van het seizoen hadden ze daarvoor getekend.

Op zaterdag 29 april speelt The Bassets om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen HRC uit Den Haag. 

Meer berichten