Afbeelding
Foto: pr./ Rene Jagtman

TOP wint Europese titel

Sport

Sassenheim • De korfballers van TOP/SolarCompleet zijn zaterdag 13 januari Europees kampioen geworden door in de finale het Belgische AKC/Luma te verslaan.

In het Catalaanse Platje d'Aro zagen de meegereisde supporters in de eerste helft een gelijkopgaande score. AKC ging tot 9-9 mee met TOP, waar Nick Pikaar de score voor opende. Via twee strafworpen van Mick Snel kwam TOP op 11-9. Een goal van Paul Anholts zette de Sassenheimers voor het eerst op een verschil van drie. Daarna moest hij zich vanwege een blessure laten vervangen door Wouter de Koning. Celeste Split scoorde de laatste twee goals voor de rust (15-11).

Na de pauze scoorde AKC direct twee keer, maar door twee doelpunten van De Koning - hij bekroonde een sterke invalbeurt met in totaal vijf goals- kwam TOP weer op vier verschil (17-13). Vervolgens waren het Mick Snel en opnieuw De Koning die voor de Sassenheimse doelpunten zorgde. Lara Boonstoppel was toen al Fenna Jagtman komen aflossen. Jagtman speelde een sterk toernooi en startte voor het eerst in de basis van TOP, op de plek van de afwezige Jet Hendriks. 

Via Snel werd het 23- en 24-16 en voor coach Jan Niebeek het sein om nog te wisselen. Invallers Boonstoppel en Tiggelman scoorden ook nog. Met 28-21 prolongeerde de Europese titel.

Uit de krant